XXIII Sunnuntaisarja 2016


Sunnuntaisarjan pääsivulle . Sunnuntaisarjan säännöt . Tulokset 10.4. . Tulokset 24.4. . Tulokset 15.5. . Tulokset 29.5. . Sarjapisteet
Maantiesuunnistuksen Sunnuntaisarja vuonna 2016 koostui neljästä osakilpailusta ja se ajettiin kokonaan ns. valikointisuunnistuksena. Sarjan facebook-sivut (Kiitokset Mika Salolle!)

Päivitetty 29.5.2016

Sarjan osakilpailut 2016

 • 10.4. Hämeenlinna, ratamestari Miikka Mäenpää

  Aurinkoisessa ja lämpimässä kevätsäässä kurvailtiin AAU:n isännöimä Sunnuntaisarjan ensimmäinen osakilpailu. Kymmenelle kartalle oli ripoteltu 137 tunnusta perin juurin ovelasti, vain yksi pari ehti kaikki kiertää kuudessa tunnissa.

  Tulokset . Kilp. kortit (pdf)

 • 24.4. Riihimäki, ratamestari Mika Salo

  Runsaasti ulkoilua tarjonneeseen Riihimäen osakilpailuun startattiin parin asteen pakkassäässä ja kisan aikana saatiin jotain lumensekaista lörtsyäkin niskaan mutta lopulta aurinkokin alkoi lämmittää.

  Tulokset . Kilp. kortit (pdf)

 • 15.5. Forssa, ratamestari: Aimo Gustafsson

  Sarjan kolmas osakilpailu ratkaisi 2017 Sunnuntaisarjan kohtalon. Ennen sarjan alkua olin päättänyt välivuodesta mikäli yhdessäkään osakilpailussa jäädään alle kymmenen lähtijän. Nyt jäätiin - vain vaivaiset viisi osanottajatiimiä lähti nautiskelemaan löytämisen riemusta pilvipoutaisessa Forssassa.

  Tulokset . Kilp. kortit (pdf)

 • 29.5. Lohja, ratamestarit: Kari Mamia ja Jarkko Heino

  Sarjan päätösosakilpailuun osallistui "normaalimäärä" eli kymmenen tiimiä. Rastipisteitä oli siroteltu jälleen isolle alueelle, ratamestareilla kävi hieman "keuliva mopo" ilmiötä. Rastipisteitä oli kaikkiaan 169 kpl Lohjan, Siuntion ja Inkoon yleisillä alueilla. Öisen sateen jälkeen maakin oli jo sopivasti kuivahtanut kun kilpailijat lähtivät liikkeelle ja pilvipoutaisessa säässä saatiin koko kilpailu vietyä läpi. Sarjapisteiden ratkettua jaettiin palkinnot.

  Tulokset . Kilp. kortit (pdf)


Jaettavat palkinnot toisen ratamestarin limusiinin koristeina...


Lihasvoimin osallistuneita ei montaa saatu mukaan ja Otaniemen jyllääjien Oskari Westerholm (vihreä paita) keräsikin palkinnot sekä 6h (1.) että 4h (2.) luokista.


Anniina Hokka luotettavan kartanlukijansa kanssa. Joni Halme pisti tosiaan pelin jännäksi edellisessä osakilpailussa kotikentällään päästäessään Salot lopputuloksissa edelleen. Viimeisessä osakilpailussa sen sijaan ei jäänyt jossittelulle varaa, aivan ylivoimainen osakilpailuvoitto 4h-luokassa.


Kuuden tunnin autoluokassa Jan Reijo (musta takki sinikeltaisilla raidoilla) toimi sekä kuljettajana (1. ja 2. osakilpailuissa) että kartanlukijana (4. osakilpailussa) riittävän hyvällä menestyksellä: 1.-2.-2. tuotti sarjan pitkän matkan mestaruuden. Oranssipaitainen kartanlukija Kari Mamia oli tässä kisassa toinen ratamestari, harmaapaitainen Tom Ekberg taas toimi tänään kuljettajana.

Palkinnot jaettiin sarjan kolmelle parhaalle parille sekä 4 h että 6 h luokissa, erikseen autolla ja lihasvoimin osallistuneille. Osallistumismaksu v. 2016 osakilpailuihin oli 25 euroa / joukkue. Maksu sisälsi yhden sarjan karttoja sekä autoilijoilta edellytettävän GPS-loggerin vuokran. Lihasvoimin kulkeville joukkueille annettiin 2016 sarjassa viiden euron alennus osanottomaksuun, ylimääräisen karttasetin sai 5 eurolla.

Sarja 2017 tulee kokemaan jonkinlaisen muutoksen, järjestelyä kevennetään ainakin maksimiajan osalta: kuuden tunnin maratonit jäävät pois. Järjestelyissä jatkavat ainakin Forssa ja Riihimäki. Kehitysideoita ja ajatuksia voi heitellä sähköpostiin...