AS-kausi 2005


Aloitussivulle . Omituista höpinää

SM5., PM3., Eesti 1!


Kauden päätavoite oli korjata vuoden 2004 sijoituksia, jotka olivat SM 5. ja PM 10. Tarkoitus oli osallistua niin moneen AS-kilpailuun kuin mahdollista, kotimaassa tai pohjoismaissa. Kausi 2005 oli sikäli poikkeuksellinen, että ulkomailla ajettiin enemmän kilpailuja kuin kotimaassa: Suomessa 12, Tanskassa 1 (kartturi 3), Ruotsissa 3, Norjassa 2 ja Eestissä 7 (kartturi 8 + suviseikkailu). Harjoitusajoja tuli tietysti koluttua runsain mitoin. Järjestelypuolelle syntyi merkintöjä kolmesta Sunnuntaisarjan osakilpailusta ja AL-Lohjan auttamisesta kesäajossaan.

Kuten totuttua, olemme kauden aikana monesti olleet tilanteessa, jossa tukijoukkojen apu on ollut korvaamatonta. Suuret kiitokset Leenalle ja Tainalle sekä erityskiitos Erkki Kalliolle ja Mauri Mäkiselle teknisestä avusta ja kilpa-auton ylläpidosta. Kauden päätteeksi saatiin kannustusjoukkoon "yksi suu lisää" kun Taina pyöräytti maailmaan potran poikalapsen (50 cm/3770 g).

Kauteen mahtui monenlaisia tapahtumia. Alkukausi oli sangen hiljainen kotimaassa, sprintsarjassa pääsimme ajamaan vain yhden osakilpailun eikä talvella muutenkaan ollut ylenpalttisesti kilpailuita. SM-sarja alkoi viidennellä sijalla, joka ei toki ollut huono, mutta parempaankin olisi pitänyt rahkeet riittää. PM-sarjan avaus Tanskassa sen sijaan oli jättipotti. Perjantain harjoituskilpailuun ei kuljettaja teknisten ongelmien vuoksi ehtinyt (Daihatsun laturi sanoi Ruotsissa sopimuksen irti), PM-kisasta sen sijaan tuli puhdas voitto. Kartturille tämä oli ensimmäinen arvokilpailuvoitto. Kesällä oli jälleen hiljaista ja hetken alkoi näyttää tiukalta M-luokassa pysyminenkin: elokuun puoliväliin mennessä nousupisteitä oli kasassa vasta 11. Kartturin syntymäpäivänä oli tarjolla hyvä sijoitus arvokilpailuun lähes hopealautasella; kasvattiseura LprUA järjesti kauden toisen osakilpailun. Viides sija tuntui jälleen pettymykseltä. Syksy oli sitten erityisen tiivis: arvokisat seurasivat toistaan eikä vapaita viikonloppuja ollut. PM-sarjan toisessa osakilpailussa Heinolassa saavutettu voitto varmisti hyvät sijoitukset sarjassa, joten loppuosan sarjasta piti mennä "omalla painollaan". SM-kisa Etelä-Pohjanmaalla: 7. PM Ruotsi: 5. PM Norja - vaihteeksi totaalikatastroofi: vasta 17. Vastapainona Eestin sarja meni hiukan paremmin ja siellä oltiin niukasti voitossa kiinni ennen viimeistä osakilpailua - joka voitettiin ylivoimaisesti. Eckerörundanissa jäätiin kakkoseksi muttei huonoille hävitty: voittajakartturille tuli jo neljäs voitto Ahvenanmaalta.

Kauteen 2006 lähdetään luottavaisin mielin tavoiteena parantaa SM- ja PM-sarjojen tuloksia. Etelänaapurimme sarja uhkaa jäädä ajamatta päällekäisyyksien vuoksi (välillä näinkin päin).

Kaikille kisojenteossa mukana hääränneille ja kisoja kolunneille lämmin kiitos monista hauskoista hetkistä!