AS-kausi 2004


Aloitussivulle . Omituista höpinää

SM5., PM10. vieläkin jäi parannettavaa.


Kauden päätavoite oli korjata vuoden 2003 sijoituksia, jotka olivat SM 10. ja PM 12. Tarkoitus oli osallistua niin moneen AS-kilpailuun kuin mahdollista, kotimaassa tai pohjoismaissa. Kausi oli sikäli hyvä, että ulkomaillekin päästiin useita kertoja. Kartturi kiersi Tanskaa ja Viroakin muutamia kisoja PM:n lisäksi. Kuskin pitkä keskeytyksetön putki katkesi lähes pahimpaan mahdolliseen paikkaan Oulun SM-kisassa ja M-luokan viimeinen sijakin tuli pitkästä aikaa tutuksi peräti pariin kertaan.

Vuoden aikana olemme monesti olleet tilanteessa, jossa tukijoukkojen apu on ollut suorastaan korvaamatonta. Suuret kiitokset Leenalle ja Tainalle sekä erityskiitos Erkki Kalliolle ja Mauri Mäkiselle teknisestä avusta ja kilpa-auton ylläpidosta.

Kalenterikilpailuja järjestettiin Suomessa kaikkiaan 26. Näistä ainoastaan kolme jäi kartturilta ajamatta: 31.1. Lakeuren-ST sai kalenterin ulkopuolelta kilpailijan Renko-sprintistä, joka sprint-sarjan osakilpailuna päätettiin ajaa vaikka Lapualle menosta oltiin jo sovittu. 15.5. oltiin vaihteeksi järjestäjäpuolella: Lohjanharjun ajot ajettiin B-cup-osakilpailuna. Kesän Eikan Polulle lähdöstä jahkailtiin pitkään; lopulta 1700 kilometriä siirtymää Norjan- ja Tanskanreissujen sekä Lohjanharjun ajojen jälkeen yhden kilpailun takia tuntui liian kovalta. Kisamenestyksestä kotimaassa laadin omituisen kaavion: kuvaaja kertoo menestyksen prosentteina saman reitin ajaneiden keskuudessa (siis Yl. = sijoitus yleensä MA:n, joissain tapauksissa "sääntöjen vastaisesti" myös B:n joukossa).

Menestyskaavio

Kalenterikilpailujen ohella punaisenpuhuvan kilpa-auton miehistöä esiintyi kotimaassa yhdessätoista harjoitusajossa, yhdessä Ruotsin SM-osakilpailussa, kuudessa muussa kilpailussa pohjoismaissa (PM-osakilpailut mukaan lukien) ja Ahvenanmaalla Eckerörundanissa. Kartturilla oli aikaa käydä myös Suomenlahden eteläpuolella kartturoimassa virolaista autosuunnistusta kahden kilpailun verran ja Tanskassa piti kokeilla kansallista kilpailua ja pari harjoitusajoa.

Kauteen mahtui entistäkin onnellisempia hetkiä kuin todella karvaita pettymyksiä. Alkukausi näytti edelliseen verrattuna huonommalta: kuski otti nimiinsä talvisen sprintsarjan voiton mutta kartturi oli "vasta" kakkonen, talven SM-osakilpailussa liukasteltiin vasta neljänneksitoista. PM-sarjan avaus Norjassa oli kartturille lähes täydellinen floppi ja Tanskassakin pärjättiin "väärässä" kisassa. SM-sarjassa toinen osakilpailu kuin myös PM-sarjan Suomen osakilpailu toivat hopeaa ja korjasivat muuten "hiukan" epäonnistuneita sarjoja niin, että tavoitteet lopulta saavutettiin. Kauden loppuun mahtui taas pari makeaa voittoakin. Kartturille kauden 45 nousupistettä oli yhden kauden ennätys, kuskilta löytyy vieläkin parempia vuosia. Kauteen 2005 lähdetään luottavaisin mielin tavoiteena parantaa SM- ja PM-sarjojen tuloksia.

Kaikille kisojenteossa mukana hääränneille ja kisoja kolunneille lämmin kiitos monista hauskoista hetkistä!

Kitoosh