AS-kausi 2003


Aloitussivulle . Omituista höpinää

SM10., PM12. vielä jäi parannettavaa.


Kauden 2003 alussa siirryin kartanlukijaksi Rolf Sjöbergille. Yhteistyötä olimme toki harjoitelleet jo aikaisemminkin, ensimmäisen kerran jo 1995.

Vuoden aikana olemme monesti olleet tilanteessa, jossa tukijoukkojen apu on ollut suorastaan korvaamatonta. Suuret kiitokset Leenalle ja Tainalle sekä erityskiitos Erkki Kalliolle teknisestä avusta ja kilpa-auton ylläpidosta.

Kauden aikana päätavoite oli korjata kartturin vuoden 2002 sijoituksia, jotka olivat SM 11. ja PM 17. Tarkoitus oli osallistua niin moneen AS-kilpailuun kuin mahdollista, kotimaassa tai pohjoismaissa ja oppia yhteistyön aakkoset.

Kalenterikilpailuja järjestettiin Suomessa kaikkiaan 24. Näistä ainoastaan kolme jäi ajamatta: 29.3. Oulun Pakkaspyörityksen aikaan oli muita aktiviteettejä (talviloma), 13.9. Etelä-Pohjanmaan Lakeuren ST järjestettiin Ruotsin PM-osakilpailun kanssa samana päivänä ja "vuoden viimeisen" 15.11. Lapualla ajetun kilpailun kanssa samana viikonloppuna järjestettiin Ahvenanmaalla Ruotsin AS-kauden päätösjuhla. Kisamenestyksestä kotimaassa laadin omituisen kaavion: kuvaaja kertoo menestyksen prosentteina saman reitin ajaneiden keskuudessa (siis Yl. = sijoitus yleensä MA:n, joissain tapauksissa "sääntöjen vastaisesti" myös B:n joukossa).

Menestyskaavio

Kalenterikilpailujen ohella punaisenpuhuvan kilpa-auton miehistöä esiintyi kotimaassa kuudessatoista harjoitusajossa, yhdessä Ruotsin SM-osakilpailussa, kuudessa muussa kilpailussa pohjoismaissa (PM-osakilpailut mukaan lukien) ja Ahvenanmaalla järjestetyssä harjoitusajossa "Birkarundan" helmikuussa sekä tietysti Eckerörundanissa. Kartturilla oli aikaa käydä myös Suomenlahden eteläpuolella tutustumassa virolaiseen autosuunnistukseen kolmen kilpailun verran ja Tanskassa piti kokeilla kansallista kilpailua (kun Suomessa ei siinä viikonvaihteessa järjestetty kilpailuja)...

Kauteen mahtui niin onnellisia hetkiä kuin karvaita pettymyksiä. Alkukausi lupasi paljon: talvisen sprintsarjan voitto, SM-osakilpailun neljäs sija ja seuraavan kauden M-luokkaan tarvittava nousupistesaldo täynnä jo helmikuussa. Kilpailut ulkomailla sotkivat kotimaan rutiinin ja liika yritys kostautui kahdessa seuraavassa SM-osakilpailussa, mutta kauden loppuun mahtui jo kaikenlaisia voittojakin, vaihteeksi. Ja onneksi. Kartturille kauden 31 nousupistettä oli yhden kauden ennätys.

Kaikille kisojenteossa mukana hääränneille ja kisoja kolunneille lämmin kiitos monista hauskoista hetkistä!

Kitoosh